top of page
Sfeerfoto-Gladpleisterwerk.jpg

SPACKSPUITEN

Efficiënt. Betrouwbaar. Buitengewone service.

Wilt u met een klein budget uw woning opknappen? Dan is spackspuitwerk de beste optie voor u. Doordat de werkwijze van spackspuiten geheel anders is zijn de lage prijzen te danken aan de werkwijze van de stucadoor. Spackspuitwerk brengt de vakman aan met behulp van een spuitmachine. Hierdoor kan uw stucadoor bijzonder efficiënter snel te werk gaan.


Werkwijze

Spackspuitwerk wordt altijd aangebracht in 2 lagen. Stap 1 Met de meslaag, wordt uw muur en plafond egaal en glad gemaakt. Vervolgens brengt de stucadoor in stap 2 de afkorrellaag aan met deze laag wordt de eindafwerking bepaalt en de eindstructuur van het spuit werk. Spackspuitwerk wordt in de door u gewenste kleur aangebracht, zodat u niet meer hoeft te schilderen. Ook de gewenste structuur, van grove tot fijne korrel is u keuze.

Uitleg materiaal; Spack 

Spack wordt ookwel aangeduid met de term ‘spuitpleister’. Het wordt veel in de nieuwbouw toegepast (nieuwbouwplafonds) vanwege de snelle verwerking bij grote oppervlakten en het mooie resultaat. Deze spuitpleister wordt machinaal aangebracht en kan zowel op plafonds als wanden toegepast worden. Afhankelijk van de ingestelde spuitopening, de luchtdruk, het materiaal en toevoer van de spackspuitmachine, zal de eindtextuur fijn of grof worden aangebracht. De textuur heeft veel weg van de traditionele sierpleister; spachtelputz. Echter is, binnen deze vergelijking, Spack niet zo vol van structuur en is het kwetsbaarder. 

Naast het aanbrengen van een structuur is het met de spuitpleister ook mogelijk om oppervlakten glad af te werken. Een voordeel van een gladde Spack afwerking in tegenstelling tot de gips afwerking (glad pleisterwerk) is dat Spack een wat hardere afwerking en dus schrob en watervast is. Het gladde oppervlak kan vervolgens wit gelaten worden of eventueel gesausd worden. Ook is het mogelijk Spack op kleur aan te brengen en dus in één keer af te werken. 

Doordat het machinaal verwerkt wordt, is Spack voor grotere oppervlakten relatief voordelig. Het verwerken en spuiten van Spack veroorzaakt echter wel veel troep (nevel), wat betekend dat de woning zorgvuldig afgeplakt zal moeten worden alvorens er gespoten kan worden. Spack gespoten oppervlakten zijn hard, onderhoudsarm, schob en watervast en kennen bovendien een lange levensduur. Door de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding worden spuitpleisters veel toegepast in hedendaagse woningen.

Spackspuiten: Diensten
bottom of page